Ditmaal richt het ontwerp zich niet op een uitbreiding op de begane grond, maar op een uitbreiding bovenop het woonhuis in de vorm van een dakopbouw. Op dit moment fungeert het platte dak aan de achterzijde van het woonhuis als dakterras, maar door de aangrenzende ruimtes en heersende sfeer blijft dit terras onbenut. Dat is toch een verspilling van kostbare ruimte?

De opdracht was daarom om van dit ongebruikte oppervlak een uitnodigende binnenruimte te creëren dat bovendien ook nog eens het mooie uitzicht benadrukt. Een ‘hotelbeleving in eigen huis’ is het concept voor deze ruimte, compleet met een goed uitgeruste badkamer, toilet, slaapgedeelte, pantry en comfortabel zitgedeelte. Het doel is om de bewoners een exclusieve en ontspannende ruimte te bieden op een plek die voorheen niet volledig benut werd.

Voor deze specifieke locatie is bewust gekozen voor een dakopbouw met een uniek karakter dat contrasteert met de bestaande uitstraling van het woonhuis. Om toch een harmonieus geheel te creëren tussen de nieuwe dakopbouw en het bestaande woonhuis, is gezocht naar een passende overgang tussen beide elementen.

De nieuwe dakbouw zal worden voorzien van gevels en een dak, uitgevoerd in mat antracieten panelen. De gevels liggen subtiel naar binnen ten opzichte van de bestaande gevels eronder en vloeien geleidelijk achter de reeds aanwezige metselwerk balustrades door, waardoor de aansluiting tussen beide architectonische elementen op een organische wijze verloopt. Deze integratie draagt bij aan een samenhangend en esthetisch geheel dat de identiteit van de locatie versterkt.

Wilt u meer weten? Neem dan contact  op voor een vrijblijvende kennismaking.