Het appartement, hoewel klein van stuk, beschikt over alles wat nodig is: twee slaapkamers, een keuken, een badkamer, een balkon en een groot dakterras. Echter voelde de indeling en het interieur van dit appartement niet goed en logisch aan. Met een beperkt raamoppervlak en de eis dat de buitenkant van het gebouw onaangeroerd moest blijven vanwege complexe procedures, moesten we slim met de beschikbare ruimte omgegaan.

Met deze uitdagingen in gedachten, gingen we aan de slag. Eenvoud, low-budget, licht, lucht en ruimte werden de leidende principes bij het ontwerp. Het resultaat? Een verrassend compact ontwerp dat de woonruimte vergroot door onder andere een kleine afgesloten keuken te vervangen door een open keuken. De keuken werd daarbij onderdeel van de woonkamer en heeft zoals de rest van het appartement een gecombineerde stijl gekregen. Een combinatie van de oude Ibiziaanse finca’s (plattelandshuizen) met de Japanse levensvisie wabi sabi.

Naast dat we de indeling van de woonkamer hebben gewijzigd, hebben we de woonkamer visueel uitgebreid door de aangrenzende buitenruimte erbij te betrekken. De vloer van deze buitenruimte kreeg een houtlook afwerking en de balustrade werd uitgevoerd in hetzelfde betonstucwerk als binnen, waardoor binnen en buiten in elkaar overlopen. De planten buiten zijn strategisch geplaatst om de natuur naar binnen te halen en het gevoel van ruimte te versterken.

“Why did they choose to put the couch in that corner of the living? Look at the view we have from the other spot!”

Er is gekozen voor natuurlijke elementen die de charme van Ibiza omarmen. Grove houten balken sieren het plafond, terwijl schoonwerk beton en grof houten fineer worden gebruikt voor keukenbladen en kastdeuren. Betonstucwerk geeft het vaste meubilair een robuuste uitstraling, terwijl een zandkleurige betonlook gietvloer het geheel subtiel verbindt.

Alle decoratieve accenten in het interieur van het appartement zijn zorgvuldig gekozen. We hebben voornamelijk voor natuurlijke materialen gekozen zoals hout, riet en rotan. Hierdoor ontstaat er een gevoel van harmonie en verbondenheid met de omringende natuur.

Het resultaat van dit project? Een plek met een interieur die de essentie van Ibiza belichaamt: een plek van rust, schoonheid en tijdloze eenvoud.