Achter deze jaren ’30 woning in Breda is in het verleden een gesloten aanbouw geplaatst waardoor de bewoners niet konden genieten van de flinke tuin die zich daarachter verschuilde. In die aanbouw was de bijkeuken ondergebracht wat het zicht op deze tuin volledig blokkeerde. Dus hebben we voorgesteld om de begane grond anders in te delen.

We verplaatsten de bijkeuken naar het midden van het huis, waardoor er ruimte ontstond voor de aanbouw tussen de tuin en de bijkeuken. Hierin hebben we de keuken geplaatst. We voegden ook nieuwe openslaande deuren toe aan de eetkamer, waardoor de hele achterkant van het huis werd geopend. De eetkamer werd in de lengte van het huis geplaatst, waardoor je nu vanuit de keuken, de eetkamer en zelfs de woonkamer een prachtig uitzicht hebt op de tuin.

De buitenkant van de aanbouw werd vormgegeven in de stijl van het oorspronkelijke woning. Binnen kreeg het interieur een moderne uitstraling, maar we behielden wel enkele karakteristieke details uit de jaren ’30.

De renovatie met aanbouw van deze jaren ’30 woning in Breda heeft niet alleen het zicht op de tuin hersteld, maar heeft de gehele begane grond getransformeerd in een uitnodigende en moderne omgeving. De woning straalt nu harmonie uit, met respect voor zijn geschiedenis. Het resultaat is een geslaagde herinrichting die de verbinding tussen binnen en buiten op een mooie manier herstelt.

Wilt u meer weten over dit ontwerp?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Ontworpen bij Bureau Ha Architecten.
Fotografie Frank Poppelaars.