De opdracht was om de leefruimtes op de begane grond te vergroten met behoud van veel natuurlijk licht. Een sterke verbinding met de tuin was ook gewenst. Veel glas werd daarom geïntegreerd in de nieuwe aanbouw, zodat het daglicht royaal naar binnen kon stromen en een naadloze overgang naar de tuin mogelijk was. De aanbouw onderscheid zich van de bestaande woning, die door zijn hoekligging meerdere prominente gevels had.

De oorspronkelijke architectuur van de woning, onderhevig aan strikte voorschriften, bracht uitdagingen met zich mee. Uiteindelijk werd besloten om een vergunningsvrije aanbouw te realiseren die het proces versnelde.

Samenwerking met een interieurontwerper bleek een grote win voor het uiteindelijke resultaat. Het interieur en exterieur werden vanaf het begin als daarom één geheel beschouwd. Aan de buitenkant werd gekozen voor verticale houten bekleding, die visueel overging in de keukenwand. De nieuwe gevel werd gevormd uit één slanke luifel waaronder glazen schuifpuien het licht en de tuin naar binnen bracht.

Een verhoogd terras met daarin een bloemenperk is geïntegreerd in de aanbouw, waardoor tuin, terras en interieur op harmonieuze wijze in elkaar overlopen. De gehele ruimte krijgt niet alleen via de grote schuifpuien daglicht binnen, maar ook via het plafond. Over de volledige breedte van de aanbouw van de woning is er namelijk ook een daklicht bedacht. Samen met de roomdivider, waarin een haard en televisie zijn geïntegreerd, vormt het daklicht een eenheid.

Wilt u meer weten over dit ontwerp?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Ontworpen bij Bureau Ha Architecten.