Deze prachtige nieuwbouw woning is gelegen in de nieuwe woonwijk Sonniuspark, net ten noorden van Son. Het betreft een eigentijdse, vrijstaande nieuwbouwwoning met twee duidelijk zichtbare woonlagen. Echter, om aan de eisen van het programma te voldoen, is er een slimme oplossing toegepast: een extra verdieping onder de woning.

Deze ondergrondse woonlaag is ontworpen met de intentie om natuurlijk daglicht binnen te laten stromen. Dit wordt bereikt door middel van een beloopbaar daklicht dat uitkomt in de tuin van de woning. Dit daklicht is naadloos geïntegreerd in de houten vlonder die het huis omringt. Duurzaamheid staat hierbij hoog in het vaandel: zonnepanelen op het dak die het huis voorzien van duurzame elektriciteit.

In nauwe samenwerking met architect Jeroen Groenen zijn de bouwkundige details van deze nieuwbouwwoning met zorg ontworpen. De opdrachtgever’s liefde voor technologie en verfijnde stijl speelde een cruciale rol in het ontwerp. Het moderne karakter van de woning komt tot uiting in subtiele details, zoals de volledig weggewerkte ventilatieroosters en zonweringen.

Dit huis is echter niet de enige nieuwe toevoeging aan de wijk Sonniuspark in Son. Op dezelfde wijze is er een tweede vrijstaande woning ontworpen met hetzelfde oog voor detail en modern design. Deze woningen belichamen de toekomst van hedendaags wonen, met aandacht voor zowel esthetiek als duurzaamheid. Zowel de unieke ondergrondse woonlaag als de naadloze integratie van moderne technologie en design maken deze woningen tot een blikvanger in Sonniuspark.

Fotografie: Frank Poppelaars

Ook jouw droomhuis laten realiseren door wabi architecten?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.