Voorruit denken

De voorgaande vraagstukken zullen we samen beantwoorden alvorens we de gevraagde tekening gaan maken. Dat zal in verschillende stappen plaatsvinden, maar daar zal in een volgende blog meer over vertellen. Als architect zorgen we ervoor dat er over zaken wordt nagedacht waar je in eerste instantie zelf niet aan zou denken. Dit kan je ervoor behoeden dat je tijdens of na de bouw jezelf gaat afvragen of je misschien toch niet beter andere keuzes had kunnen maken. Of het nu gaat om het bouwen van je nieuwbouw droomhuis, verbouwen van een bestaande woning of bedrijfspand, wijzigingen aanbrengen tijdens of na de bouw kunnen leiden tot kostbare aanpassingen.

Kennis

Je kunt er vanuit gaan dat een architect aan de universiteit of academie voor de bouwkunst heeft gestudeerd en over de juiste kennis beschikt. De titel architect is namelijk een wettelijk beschermde titel. Dit kun je heel eenvoudig nakijken in het architectenregister op de website  Architectenregister. Wabi architecten beschikt niet alleen over kennis van architectuur, maar heeft ook bouwtechnische kennis, kennis van bouwregelgeving en kennis van bouwkosten. Daarom kan het lonen om wabi architecten bij zowel het ontwerp- als het bouwproces te betrekken.

Een architect is een belangrijke schakel tussen de vele partijen die benodigd zijn tijdens het ontwerp- en bouwproces. Wabi architecten staat in nauw contact met constructeurs, gemeenten, leveranciers, interieurbouwers en aannemers en brengt de juiste partijen bij elkaar zodat het plan kan worden gerealiseerd. Of een architect daadwerkelijk geschikt is voor jouw bouwplan, hangt ook af van de persoonlijke klik.

Wat doet een architect nog meer?

Wabi architecten denkt na over slimme ruimtelijke oplossingen. Oplossingen waar je zelf niet zo snel aan denkt, maar die vaak efficiƫnt, toekomstgericht en stijlvol zijn. Bovendien zal wabi architecten je ook tot verrassende inzichten kunnen brengen. Naast ruimtelijke adviezen, geven we ook kleur-, materiaal- en lichtadviezen vanuit zowel praktisch als architectonisch oogpunt. Dat beperkt zich niet alleen tot de buitenkant van een gebouw of woning. Ook de binnenkant wordt bij ons direct vormgegeven omdat we vinden dat de binnen- en buitenruimte onlosmakelijk met elkaar is verbonden.

Wabi architecten

Bij wabi architecten bedenken we voor ieder verbouwing of nieuwbouw project een totaalontwerp. Klik hier voor de werkwijze van wabi architecten.

Ben je benieuwd naar de visie van wabi architecten? Klik dan hier.