Valkuilen

Het kopen van een huis op Ibiza begint allemaal met de zoektocht naar een huis en natuurlijk begin je hierbij online. Het lijkt in eerste instantie een eindeloze zee van mogelijkheden, maar al snel ontdek je dat je veelal dezelfde huizen tegenkomt. Dit komt omdat huizen vaak bij meerdere makelaars worden geregistreerd, elk met hun eigen set foto’s, beschrijvingen en prijzen. Het kan zelfs voorkomen dat sommige huizen eigenlijk al verkocht zijn, maar waar nog steeds mee wordt geadverteerd om potentiële kopers aan te trekken.

Laten we het ook eens over de huizenprijzen hebben. Deze kunnen behoorlijk hoog zijn. Soms zelfs buitenproportioneel hoog, misschien wel zonder dat de verkoper echt van plan is om het huis te verkopen. Maar als je bereid bent om diep in de buidel te tasten, zal de verkoper toch overstag gaan en overgaan op de verkoop. Maar let op: je kunt ook zomaar een huis kopen die niet eens volgens de juiste vergunningen is gebouwd en dus eigenlijk illegaal is. Dan is het goed om te weten dat het wel twee jaar kan duren voordat je alle benodigde vergunningen hebt om te bouwen of verbouwen op Ibiza.

Expertise

Ik kan me voorstellen dat je nu denkt dat een huis kopen op Ibiza niet voor jou is weggelegd, maar geef de moed niet op! Er zijn gerenommeerde adviseurs die je door dit proces kunnen leiden. Ondanks dat het geen gemakkelijke weg is, kun je met de juiste begeleiding en een team van professionals, zoals een betrouwbare makelaar, aannemer en een architect, je droom realiseren.

Als je na een lange zoektocht eindelijk je droomlocatie hebt gevonden, is het goed mogelijk dat het huis niet in de beste staat verkeert. De kwaliteit van de bouw op Ibiza kan nogal variëren. De indeling en stijl van de huizen kunnen bovendien ook heel anders zijn dan wat je gewend bent, maar laat je hierdoor niet ontmoedigen. Een grondige bouwinspectie en een goed doordacht renovatieplan zullen jouw droom compleet maken.

Bij Wabi Architecten begrijpen we de uitdagingen van het kopen en verbouwen op Ibiza. Met onze expertise en ons netwerk van Nederlandse, Belgische en Spaanse professionals kunnen we je begeleiden bij elke stap van het proces. Of je nu een nieuw huis wilt bouwen of een bestaande woning wilt verbouwen tot jouw droomhuis, wij staan voor je klaar om jouw droom werkelijkheid te maken.

Ben jij benieuwd?

Wil jij een huis kopen op Ibiza of wil jij een huis bouwen of verbouwen? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop en begin aan de reis naar jouw eigen stukje paradijs op Ibiza.