Twee jaar geleden stond er aan de parallelweg in Giessen een traditioneel tankstation met een luifel, winkel en aangrenzend woonhuis. De opdrachtgever wilde de locatie verbouwen door de winkel en het woonhuis te slopen en een nieuwe shop te bouwen.

Ons voorstel was anders: het winkeltje werd verwijderd en het bestaande woonhuis werd getransformeerd tot een moderne winkel met behoud van de traditionele dakvorm. Dit creëerde een groot contrast met de slanke witte luifel.

Het oorspronkelijke woonhuis is grotendeels onaangetast gebleven aan de buitenzijde. De betimmering, het dak overstek en de raamkozijnen zijn in ere hersteld en waar nodig gerenoveerd. We voegden een paar elementen toe, zoals een antraciet stalen kader en drie strakke gaten. Een groot verticaal erker en twee stalen raamkozijnen. Deze eigentijdse toevoegingen zorgen voor een spannende dynamiek tussen de oude en nieuwe elementen.

Het interieur heeft een natuurlijke uitstraling gekregen met wanden in corten-look panelen, eikenhouten meubels, een betonlook vloer met natuurstenen balies. De originele tussenverdieping in de woning is verwijderd om meer hoogte te creëren in de winkel, wat bij binnenkomst voor een verrassend effect zorgt.

Ontworpen bij Bureau Ha Architecten.
Fotografie Frank Poppelaars.

Wilt u meer weten over dit project?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.