Dit bouwproject situeert zich aan de Wilhelminastraat in het hart van Breda, te midden van een historische en monumentale omgeving. De Wilhelminastraat fungeert als een bruisend toneel waar opvallende, vooraanstaande merken hun unieke identiteit via hun gevels tentoonspreiden. Deze verbouwing vormt een aanvulling op deze traditie. Het voormalige bankgebouw heeft een nieuwe bestemming gekregen als kapperszaak, met een speciaal gevelontwerp dat de vernieuwing van het winkelpand perfect onderstreept.

Bij het ontwerpproces is er bewust voor gekozen om de monumentale uitstraling van de bovenliggende gevel te laten terugkomen in de ondergelegen gevel. De buitenste delen van de gevel benadrukken de ingangen, terwijl het middelste gedeelte subtiel naar binnen is verplaatst. Hierdoor ontstaat er een duidelijke scheiding tussen de ingangen naar de twee bovenliggende appartementen en de beneden gelegen kapsalon.

De gevel springt direct in het oog dankzij de inkeping bij de ingang, waardoor de stoep als het ware naadloos overgaat in het gebouw. Voor de bekleding van de gevel is gekozen voor corten staal, een onbehandelde staalsoort die door natuurlijke elementen in de loop der tijd begint te roesten. Dit zorgt voor een unieke textuur waarin verfijnde en robuuste elementen op harmonieuze wijze samenkomen. De verbouwing van dit winkelpand is zonder twijfel een groot succes en een prachtige aanvulling op de historische Wilhelminastraat.

Ontworpen bij Bureau Ha Architecten.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.