Voor deze verbouwing van dit woonhuis hebben we een ontwerp gemaakt dat zowel de begane grond als de verdieping transformeert. Een opbouw is in het ontwerp opgenomen om er een badkamer in te creëren. Een centraal, verbindend element op de begane grond speelt een grote rol bij het samenbrengen van de verschillende ruimtes. De keuze voor hout als het meest dominante materiaal brengt niet alleen warmte, maar ook de natuurlijke esthetiek naar binnen.

Op de begane grond is een scheiding aangebracht, waarbij de ene kant de zitkamer herbergt en de andere kant de eetkamer met daaraan de open keuken. De keuken heeft een groot schuifraam richting de tuin waaraan een buitenbar is bedacht. Deze indeling creëert een gevoel van ruimte en verbondenheid tussen de leefruimtes en de tuin.

De samensmelting van de binnen- en buitenruimtes wordt onderstreept door de grote openslaande deuren en de buitenbar aan de keuken. De verbouwing van dit woonhuis heeft niet alleen de esthetiek getransformeerd, maar heeft ook gezorgd voor praktische en functionele ruimtes. Het resultaat is een huis dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook uitnodigt en comfortabel aan voelt voor de bewoners.

Wilt u meer weten van dit ontwerp?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Ontworpen bij Bureau Ha Architecten.